Translate

dilluns, 5 de març del 2012

Autoconsum (I): En què consisteix el balanç net?

Cada vegada falta menys per la tant arribada regulació sobre l'autoconsum fotovoltiac, però en què consisteix aquesta nova reglamentació? Tenim totes les respostes?


Aquesta és la imatge que esperem veure a les nostres teulades, un sistema de generació elèctrica destinada per l'autoconsum, s'ha acabat la inversió en renovables com a producte financer, la tecnologia a dia d'avui és prou madura com per poder competir amb la "gran elèctrica" sense necessitat d'ajuts. Quin beneficis ens aporta?

  • Estabilitat en el cost de l'energia elèctrica.
  • Disminució de la nostra dependència.
  • Contribució amb el nou model energètic basat en energies netes i sostenibles.

Ara bé, a dia d'avui hem treballat amb dos aplicacions de l'energia solar fotovoltaica, l'aïllada i la connexió a la xarxa. Quina és la problemàtica de l'energia solar? La següent imatge mostra l'evidència que l'energia solar és una energia de fluxe i que per tant, no ha de perquè coincidir la producció amb la demanda:


Aquesta imatge ens demostra que necessitem un lloc on emmagatzamar l'energia solar no consumida durant el dia per tal de consumir-la durant la nit que és quan augmenta el consum. El mateix passa des de el punt de vista anual, és a dir, a l'hivern tenim un augment de la demanda i una disminució de la producció. Qui serà l'encarregat "d'emmagatzamar " aquesta energia? la pròpia xarxa elèctrica. I és aquí on entra el concepte del "balanç net". 

Imaginem-nos que disposem d'un hort on hi tenim plantats tomàquets, i aquells tomàquets que no consumim decidim portar-los al "mercat" més proper. Un veí nostre es podrà beneficiar dels nostres tomàquets, i en el moment que en vulguem consumir, agafarem uns tomàquets del mateix valor. La següent imatge mostre l'esquema que hem explicat:



La pregunta que ens formulem és , quin preu ens imposarà la companyia elèctrica per tal d'emmagatzemar aquesta energia?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada